”Simkunnighet är viktigt” Läs om Tamam Lunds simgrupp för tjejer

Tamam Lund har i flera terminer haft en simskola som riktar sig till ungdomar som inte kan simma.

Deltagarna har fått lära sig grunderna i simning genom stöd från en siminstruktör och engagerade frivilliga. Eftersom simkunnighet är ett krav för att klara sina idrottsbetyg handlar simskolan inte bara om att lära sig simma utan även möjligheter till bättre förutsättningar i skolan.

Det är framförallt killar som varit med i simgruppen sen den startades. Tjejer har i vissa fall slutat komma till gruppen och i andra fall aldrig kommit med i gruppen från början. För att ändra på detta startade Tamam Lund i år en simgrupp bara för tjejer! På det sättet kan tjejer lära sig simma i ett sammanhang som känns tryggt, bekvämt och enkelt. Hanna Dahlman började engagera sig i Tamam under hösten 2016 och är nu siminstruktör för tjejsimgruppen. Hanna säger så här om gruppen:

Simkunnighet är viktigt. Att kunna ta sig fram i vatten på ett säkert sätt, att ha vattenvana och känna sig trygg i vatten och att ha vattenkunskap och vara medveten om risker förknippade med vistelse i vatten. Utöver det är simning jätteroligt!

Därför känns det så givande och kul för mig att vara en del av Tamam Lunds nya simgrupp som består av ett gäng härliga och glada tjejer. Intresset från deltagarhållet har varit jättestort och det är så kul att se att så många inser hur viktigt det är för alla att kunna simma och att simkunnighet faktiskt innebär en ökad livskvalité!

Varje tisdag träffas vi på Högevallsbadet och jag häpnas vecka efter vecka över hur duktiga tjejerna är och hur snabbt de lär sig och utvecklas. Det är nog det som är det roligaste med att vara siminstruktör för den här gruppen; att de är så ivriga att lära sig och att den viljan och ivern resulterar i en väldigt påtaglig utveckling och förbättring! Vi lär oss tillsammans, vi kämpar tillsammans men viktigast av allt; vi har roligt tillsammans!

(Hanna syns på bild till höger).

Translate »