Tamam Luna

Tamam Luna är en mötesplats för unga mellan 13-19 år som identifierar sig som HBTQIA+* eller funderar över sin sexualitet eller könsidentitet och är BIPOC**. Tamam Lunas mål är att skapa en trygg mötesplats för unga HBTQIA+ personer som blir rasifierade som något annat än vita, då detta är en extra utsatt grupp som både drabbas av homo- bi- och transfobi och rasism. Tamam Luna är ett treårigt projekt som drivs med finansiering av Allmänna Arvsfonden med start i april 2022.

*HBTQIA+ är en förkortning som bland annat står  för homo- och bisexuell, transperson, queer,  intersex och de inom ace-spektrumet.  

**BIPOC är en engelsk förkortning som står för black, indigenous and people of color. På svenska kan man säga att man är  svart, urfolk eller blir rasiferad på andra sätt än vit.  

Vi slår upp dörrarna för mötesplatsen i januari 2023 och kommer ha öppet en gång i veckan på tisdagar. Hos oss kan du fika, träffa nya vänner, lyssna på  musik, spela spel, pyssla och prata med unga och vuxna hbtq-personer. Vi är en trygg  plats där du kan få göra det som känns viktigt och roligt. Du behöver inte känna någon eller varit på någon tidigare träff för att komma

Skriv till oss om du vill ha mer information!

Vill du boka workshop

Som en del i vårt arbete för att skapa en tryggare fritid för unga HBTQIA+ personer som blir rasifierade som annat än vita föreläser vi om antirasism och HBTQ+ frågor. Våra workshops handlar om vad rasism och HBTQIA+ fobi är och hur det kan ta sig uttryck i föreningslivet och fritidsverksamhet. Vi lyfter även fram verktyg för att skapa tryggare mötesplatser. 

Vi erbjuder workshops på plats eller digitalt och de tar ungefär 2 timmar. 

FAQ

Vem kan vara med i Tamam Luna

Alla unga HBTQIA+ personer mellan 13-19 år från hela Skåne som blir rasifierade som något annat än vita/är BIPOC. 

Vilka tider och dagar

Vi kommer ha öppet på tisdagar mellan klockan 17.00och 20.00

Kostar det något

Alla våra aktiviteter är gratis och vi kan hjälpa till med bussresor om du har svårt att ta dig till mötesplatsen. 

Sociala medier

Facebook: Tamam Luna

Instagram: Tamam_luna

Vi som jobbar i projektet

Daniel Camerini

Projektledare Tamam Luna

Mac Velasquez

mac.velasquez@tamam.se

Projektmedarbetare Tamam Luna

Samaria Mata Alvarez

English