Årsmötet för Tamam Riks 2018

Det var sol, glada miner och för få ägg när Tamam träffades för att ha årsmöte 2018. Vi var ungefär 30 personer som kom till årsmöteshelgen, lekte lekar, hängde i naturen, åt god mat och hade årsmöte. Det du kanske undrar är vad som faktiskt hände den här helgen, och vad som bestämdes under årsmötet? Perfekt! För det är precis vad som det här inlägget kommer att handla om!

En grej som Tamam gjorde inför det här årsmötet var en Presspolicy. Det står massa bra saker i den för den som vill prata med media eller journalister. Såsom vad du bör svara på frågan om vad Tamam är för organisation, att du kan berätta om Tamams Vision och Mission ifall de vill veta om Tamam som organisation. Det står även att det är bra att tänka på vissa saker såsom att alltid tänka efter ifall du är rätt person att prata med media eller ifall det finns andra inom organisationen som borde få höras också. Ifall det hänt en olycka eller liknande är det också bra att be om att få ringa upp och ta reda all fakta innan du pratar med media. Ifall du är med i en intervju är det också bra att be om att få läsa intervjun innan dess att den publiceras, för att veta att de skrivit det du sagt. Tror du att du kommer prata med media så är det en bra ide att läsa Tamams Presspolicy :D!

Under årsmötet gicks alla dokument om Tamam igenom. Verksamhetsplanen för 2017, som är fin med berättelser och bilder gicks igenom. Om du är nyfiken på vad de andra Tamam lokalföreningarna gör – läs den. Den ekonomiska berättelsen, budget för 2018 och protokoll från årsmötet går även att hitta på Tamams hemsida under en flik om Årsmötet 2018. Och angående äggen, så röstade vi på årsmötet och kom fram till att nej, vi skulle inte se till att alla kunde få fyra ägg var utan det räcker med ett. Även om det bara var en övning i att rösta så visar det kanske ändå att det räckte med antal ägg ;).

Under årsmötet kom det också nya förslag från medlemmar. Det ena var att Tamam skulle göra fler hjälpinsatser i samhället, exakt vad får varje lokalförening välja själva men exempel var att städa undan skräp eller besöka äldre ensamma personer. Ett annat förslag var att Tamam skulle verka som en bro mellan politiker och ungdomar, efter lite diskussion röstades ett aningen ändrat förslag igenom angående det. Det förslaget handlade om att styrelsen skulle undersöka hur Tamam kan verka som en bro mellan ungdomar och beslutsfattar och vad olika personer i lokalföreningar tycker om att Tamam skall verka som det.

Förutom årsmöte gjorde vi också massa roliga saker under årsmöteshelgen. Vi spelade volleyboll, kubb och fotboll, hade femkamp och ett kalas för att Tamam fyller 10 år och på lördagskvällen åt vi godis och tittade på Eurovision tillsammans. Om du är mer nyfiken om årsmöteshelgen kan du alltid kolla in bilderna från årsmöteshelgen här! Glöm inte också att hålla utkik efter när det är dags att anmäla sig till lägerhelgen som kommer att vara nu i höst!

English