För allas rätt till en likvärdig skola!

Tamam har fått bidrag från Skolverket för att bedriva läxhjälp i Malmö och Lund. Det är vi väldigt glada för eftersom vi ser att våra läxhjälpsgrupper har stor betydelse för alla som deltar i verksamheten, både de som hjälper till med läxor och de som kommer för att få stöd med läxorna. Våra läxhjälpsgrupper handlar om så mycket mer än bara läxhjälp – det handlar också om att träffa nya människor och ha kul. Tamam vill bidra till att alla barn och unga har lika möjligheter att klara av skolan, det gör vi bland annat genom att bedriva läxhjälp!

Här får ni träffa Alva och Josefine som kommer att ansvara för läxhjälpsgrupperna i Malmö och Lund:

Alva Rosager, Lund

Vem är du?
Jag heter Alva Rosager, är 20 år gammal och studerar parallellt med mitt arbete med Tamam till samhällsgeograf. Jag har bott runtom i Skåne men har nu landat i Lund. Den lilla tid då jag inte jobbar eller studerar kan man ofta hitta mig med en tjock bok om drakar i händerna eller försjunken i en sydkoreansk pop-video.

Vad är din erfarenhet av Tamam?
Jag kom i kontakt med Tamam i våras genom mitt medlemskap i LARS (Lunds akademiska ryttarsällskap), då Tamam sökte LARS-medlemmar som kunde hjälpa till i stallgruppen. Jag nappade på en gång och spenderade några fantastiska lördagar i stallet, vilket väckte ett intresse för att veta mer om Tamam, och göra mer.

Vad ska du ägna dig åt i Tamam? Varför sökte du tjänsten som samordnare för läxhjälp?
Jag hade velat spendera mer tid involverad i Tamam oavsett, men när den lediga tjänsten som samordnare för läxhjälp gjorde det möjligt för mig att kombinera mitt intresse för Tamam med varje students behov av ett extrajobb såg jag till att söka! Som läxhjälpssamordnare är jag lite av en ”spindel i nätet” och kommer jobba med att samordna läxhjälpen, rekrytera och informera volontärer, stötta grupperna med mera!

Varför tycker du att det är bra och viktigt med läxhjälp?
Att ha möjlighet till att få hjälp med läxorna hemma är något många av oss tar för givet, men som inte är så självklart för alla. Att Tamam och andra liknande organisationer finns och kan ge barn och unga den hjälp de kanske inte har möjlighet att få hemma är jätteviktigt för allas lika möjligheter i skolan och samhället.

Om jag vill få stöd med mina läxor eller hjälpa till att stötta andra, hur ska jag göra då?Är du på något sätt intresserad av läxhjälpsverksamhet så kan man alltid mejla mig på alva.rosager@tamam.se eller till lund@tamam.se

Josefine Odqvist, Malmö

Vem är du?
Jag heter Josefine Odqvist, är 24 och bor och pluggar i Malmö.

Vad är din erfarenhet av Tamam?
Under våren 2017 hade jag praktik på Tamam Lund, som en del av min utbildning inom mänskliga rättigheter. På så sätt har jag mycket erfarenhet av Tamam och det känns extremt roligt att fortsätta mitt engagemang inom organisationen!

Vad ska du ägna dig åt i Tamam? Varför sökte du tjänsten som samordnare för läxhjälp?
Under hösten 2017 och våren 2018 ska jag arbeta som läxhjälpssamordnare för Tamam Malmö. Detta innebär att jag bland annat kommer rekrytera nya frivilliga, stötta och utveckla de nuvarande läxhjälpsgrupperna men även jobba med att starta upp nya grupper.

När min praktik på Tamam var slut kände jag att jag ville ha ett fortsatt engagemang inom organisationen och det var just därför jag sökte tjänsten.

Vad innebär det att vara läxhjälpare?
Under våren har jag varit gruppledare på en läxhjälp i Lund och på så sätt fått stor insyn i hur en läxhjälp hos Tamam kan se ut. Att vara läxhjälpare på Tamam innebär mer än att du bara hjälper någon med sina läxor. Det innebär att du får ett utbyte med personer du annars kanske inte hade mött och möjligheten att lära känna nya människor!

Varför tycker du att det är bra och viktigt med läxhjälp?
Jag tycker det är extremt viktigt att barn och ungdomar kan få möjlighet att gå till en läxhjälp då jag själv insett hur mycket jag under mina skolår hade uppskattat möjligheten att en gång i veckan få sitta ner med en person som fokuserar på mig till 100%. En person som kanske inte är en lärare eller en förälder och som man hade kunnat ställa alla dumma frågor till!

Om jag vill få stöd med mina läxor eller hjälpa till att stötta andra, hur ska jag göra då?
Om man är intresserad av att engagera sig i läxhjälp i Malmö, eller har några frågor, får man jättegärna kontakta mig på josefine.odqvist@tamam.se eller 073-810 05 60.

Tveka inte att höra av er med frågor om läxhjälp! Ni kan skriva till Alva eller Josefina, men det går också bra att mejla till info@tamam.se eller lund@tamam.se. Hoppas att vi hörs! 

Translate »