Hur är det att praktisera på Tamam?

Tanja Ljubisavljevic (praktikant Lund VT17)

Jag har snart kommit halvvägs i min praktik på Tamam i Lund och har ungefär 2 månader kvar. Jag har kommit så långt att jag kan säga att praktiken på Tamam har levt upp till mina förväntningar.

 

Som praktikant på Tamam får du många olika och varierande arbetsuppgifter. Det bästa tycker jag är att du får ett stort ansvar och att du kan utforma din praktik efter dina egna intressen och ditt engagemang. Exempelvis gillar jag att spela volleyboll och det fanns en volleybollgrupp i Lund där jag kunde delta. Men du har också möjligheten att starta nya aktivitetsgrupper samtidigt som du får en inblick i hur organisationer och föreningar fungerar samt erfarenhet av hur det är att jobba på en arbetsplats där mycket handlar om kommunikation, planering och samordning.

 

Du kommer känna att det ditt arbete gör skillnad och att Tamam gör ett viktigt arbete i dagens samhälle.  Och självklart, var beredd på att möta många nya och fina människor. 

 

Erik Lindström (praktikant kommunikation VT17)

 

Nu är jag snart klar med min praktik och jag måste säga att det har varit en grymt rolig och givande tid. Förutom att jag fått träffa ett gäng härliga människor har jag fått en god inblick i organisationslivet och skaffat mig värdefulla erfarenheter inom kommunikationsområdet.

 

Jag skulle säga att det bästa med att praktisera på Tamam är människorna, det varma och öppna klimatet och att man får chansen att utvecklas inom det man vill göra. Här får man stor frihet att utforma sin tjänst samtidigt som man lär sig att ta mycket ansvar. Tamam uppmuntrar egna idéer och initiativ, vilket gör att man hela tiden känner sig delaktig och att det finns en möjlighet att påverka. Vidare kommer man i kontakt med flera olika organisationer och engagerade personer. Jag har ett mycket större kontaktnät idag och upplever att praktiken har öppnat dörrar för en spännande arbetsmarknad!

 

Jag rekommenderar alla som är intresserade av människorättsfrågor att söka praktik här, antingen som kommunikatör eller verksamhetsutvecklare. Det finns sådana möjligheter att utvecklas och därtill jobbar man för en god sak. 

 

 

 

 

 

English