”Jag älskar fotboll” Läs om José!

José Luis håller i fotbollsverksamheten i Uppsala och har varit aktiv i organisationen sedan 2014. Det var när en vän bjöd med honom att spela fotboll med ett gäng medlemmar som José först kom i kontakt med Tamam. Och sedan dess har det bara rullat på.

 – Jag hoppade in och träffade väldigt många trevliga tjejer och killar. Sedan fick jag höra att de behövde en ansvarig för fotbollsverksamheten, så då ställde jag upp.

Har du spelat mycket fotboll?

– Jag har spelat på proffsnivå i mitt hemland och i Sverige har jag kört i lite olika klubbar. Jag älskar fotboll och tränar även ett annat lag i Uppsala.

Josés kärlek till fotbollen går inte att ta miste på. Han pratar varmt om sin sport och ler ofta när den kommer på tal. På frågan om Tamam även kör matcher svarar han att de brukar försöka ställa upp om det är en turnering någonstans.

– Vi har bland annat deltagit i en fotbollsturnering anordnad av Sävja fritidsgård där vi kom på andraplats. Är det något roligt som händer är det alltid kul att vara med!

Det är lätt att smittas av Josés glöd och jag undrar om han har några tips om man själv vill starta upp en verksamhet.

– Att starta upp en verksamhet är inte svårt, det gäller mest att du bestämmer dig och kör. Sitter du på en idé som du vill utveckla är det bara att göra upp en plan. När du har gjort det kan du skicka iväg en ansökan till Tamam Riks.

Varför är du engagerad i Tamam?

Ungdomar behöver verksamheter som ger bra stöd och vägledning. Platser där de kan samarbeta med engagerade personer som är villiga att hjälpa till. Då fixar de sina studier och får bra jobb.

Han tar en paus och fortsätter:

Det är tråkigt när unga hamnar snett, särskilt när det finns resurser att ordna bra aktiviteter. Det borde läggas mer energi på detta!

Vi tackar José för att han ställde upp och önskar honom stort lycka till med fotbollsprojektet! Nästa gång tittar vi in hos läxhjälpen i Stockholm. Missa inte det!

 

 

English