Lär känna Ella! En av Tamams grymma gruppledare!

Ella har varit volontär inom Tamam ett litet tag och vi tyckte det var dags att visa vem hon är och vad hon gör för oss! Det är Liv, praktikant på Tamam Lund som har intervjuat henne. Här kommer en presentation där ni får lära känna Ella och hennes engagemang i Tamam! Trevlig läsning!

Vem är du?
Jag heter Ella. Jag är född i Stockholm men uppvuxen lite överallt i världen. Just nu studerar jag samhällsplanering i Lund men har även pluggat bland annat franska tidigare. 

Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag gillar yoga, att vara ute i naturen, laga mat och hitta på mysiga grejer med kompisar. 

Hur hörde du att talas om Tamam? Vad gör du i Tamam och varför just detta?
Jag cyklade förbi huset en gång och undrade vad det var, jag har bott i Istanbul och kände igen ordet Tamam. Sedan på hälsningsgillet stod Tamam där och sökte en simledare. Jag har jobbat som simtränare och hade tänkt sedan tidigare att det skulle vara kul att volontär, så jag skrev skrev upp mig. Sedan gick jag på en intervju och nu är jag här. Annars har jag inte hört talas om Tamam tidigare. 

Vad tycker du är det bästa med Tamam?
Jag tycker att det är ett gäng roliga aktiviteter som Tamam håller i och det är väldigt kul. Framförallt att Tamam ger ungdomar möjligheten att vara med på de olika sporterna tycker jag är bra men även att de ger mig en möjlighet som volontär att träffa människor från en annorlunda bakgrund än mig. 

Varför bör man engagera sig inom Tamam?
Det är inte så mycket jobb för dig som individ men du får ett roligt och häftigt sammanhang, och upplevelser för det. Det uppskattas även väldigt mycket av deltagarna.

Något du har lärt dig genom att vara aktiv inom Tamam?
Hur viktigt det är med just tjejgrupper, att t.ex. när vi behövde dela salen med vattenpolon, eftersom det hade blivit dubbelbokat så var några män tvungna att gå ut, bara för att tjejerna skulle känna sig bekväma med att bada där. Det är deras safespace och det är viktigt att ta hänsyn till detta. Många tjejer vågar inte gå på aktiviteter alltid när de är för både tjejer och killar. Viktigt att de också får ta del av olika aktiviteter.

Vad ska Tamam utveckla och bli bättre på/göra mer av/fortsätta göra?
Ibland kan jag känna det är svårt som volontär att alltid veta vad man ska göra i alla situationer, eller när det blir en miss i kommunikation. T.ex. kan det hända att det inte kommer någon simtränare eller någon extra deltagare dyker upp. Lite mer förtydligande kring detta vad man ska göra i sådana situationer skulle underlätta så jag känner mig säkrare. Men oftast löser det sig ändå.

Tycker du det låter spännande att vara volontär inom någon verksamhet och känner att detta skulle passa dig? Maila lund @tamam.se för att veta mer eller komma på ett möte. Vi söker alltid fler volontärer!

English