Lär känna våra praktikanter HT 18!

Under hösten 2018 kommer Tamam att ha fyra praktikanter! Emmy i Göteborg, Vilma på office och Tobias och Mariam i Lund. Här kan ni lära känna dem lite bättre! På bild (från ovan): Emmy, Vilma, Tobias och Mariam.

 

Emmy

Mitt namn är Emmy Caban och jag är en tjugotreårig tjej som är i uppvuxen i Lerum. Jag studerar det samhällsanalytiska programmet på Karlstad universitet och ska under höstterminen praktisera på Tamams lokalförening i Göteborg. Om jag skulle få frågan om vad jag bäst tycker om att göra på min fritid så skulle svaren bli många. Jag älskar att ta långa promenader ute i skogen, att få krypa upp i soffan och läsa en bra bok och att få spendera tid med familj och vänner.

Efter att jag läste Tamams praktikannons fick jag snabbt en bra magkänsla och ville mer än gärna ta del av deras fantastiska arbete. Jag har länge velat få en inblick i det ideella engagemanget och få förståelse för hur Tamam som organisation fungerar.  Under min tid som praktikant i Göteborg hoppas jag på att kunna bidra med den kunskap som min utbildning har gett mig. Jag är dessutom extremt nyfiken på de människor som är aktiva i Tamam och längtar efter att få lära känna dem.

Vilma

Jag heter är Vilma Nyberg och jag är 21 år. Jag kommer ursprungligen från Sölvesborg i Blekinge, men flyttade till Lund för två år sedan för att läsa kandidatprogrammet i genusvetenskap vid Lunds Universitet. När jag inte går i skolan tycker jag om att umgås med mina vänner, titta på film och serier, läsa böcker och träna.

Under höstterminen kommer jag att göra praktik på Tamam inom organisationsutveckling. Det innebär att jag kommer att arbeta övergripande med Tamam på riksnivå, bland annat genom att ansvara för Tamams infomejl, undersöka hur könsfördelningen ser ut i organisationen och ta fram utvärderingar tillsammans med organisationsutvecklaren. Min främsta praktikuppgift under terminen kommer att vara att utveckla, hålla i och utvärdera Tamams grundutbildning. Jag hoppas även på att kunna starta upp en ny aktivitetsgrupp på Tamam; filmkvällar med tema feminism, antirasism och HBTQ-frågor. Jag ser fram emot min termin på Tamam!

 

Tobias

Mitt namn är Tobias Larsson och jag gör min praktik här på Tamam under hösten. Jag läser Mänskliga rättigheter vid Lunds Universitet och bor i Malmö. Jag är ursprungligen ifrån Sundsvall som ligger 35 mil norr om Stockholm efter kusten. Jag flyttade ner till Skåne med min familj 2017 då vi kände att vi ville ha en förändring och komma ur ”hamsterhjulet”. Jag har arbetet inom äldrevården, posten och på flera LSS-boenden. Jag har även haft ett antal fackliga och politiska förtroendeuppdrag, bland annat som huvudskyddsombud, klubb-ordförande, nämndeman, kommunfullmäktig och inom barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall.

När jag nu fått möjlighet att praktisera på Tamam ser jag fram emot att få en inblick i hur civilsamhället organiserat sig för att lösa samhällets problem och orättvisor. Att få vara en liten del utav det viktiga arbetet som görs för att skapa säkra och trygga mötesplatser för unga i Tamams regi.

 

Mariam

Jag heter Mariam och nu under hösten har jag min praktik på Tamam. Lite kort om mig:
Jag har bott i Lund i 4 år och har under tiden tagit en examen i Statsvetenskap och tar nu min andra i Mänskliga rättigheter. Förutom studierna så har jag engagerat mig mycket ideellt, både inom studentorganisationer men även i liknande organisationer som Tamam. Jag älskar att träffa nya människor och mina hästar hemma i Kalmar.
Jag är riktigt spänd inför kommande termin och ser framemot att träffa så många aktiva som möjligt! Mig kommer ni bland annat träffa under läxhjälp och förhoppningsvis i stallgruppen som jag arbetar med just nu.
Jag hoppas även att fler får upp ögonen för organisationer som Tamam där vi arbetar mycket för människors lika värde och mångfald.
Många kramar!
English