Marie i Riksstyrelsen berättar om sitt engagemang!

Hej!

Jag heter Marie och har suttit i Tamams Riksstyrelsen sedan april 2017. Jag blev väldigt glad när jag fick frågan av valberedningen om jag ville kandidera och jag har aldrig ångrat att jag tackade ja. Nu tänkte jag berätta lite om vad jag har gjort i Tamam och förhoppningsvis blir du också taggad att engagera dig i Tamam.

Hej! Jag heter Marie och har suttit i Tamams Riksstyrelsen sedan april 2017. Jag blev väldigt glad när jag fick frågan av valberedningen om jag ville kandidera och jag har aldrig ångrat att jag tackade ja.  Nu tänkte jag berätta lite om vad jag har gjort i Tamam och förhoppningsvis blir du också taggad att engagera dig i Tamam.

För två år sedan började jag vara aktiv genom att vara en av ledarna för Tamam Café som var ungefär som en fritidsgård för ungdomar i Lund. Där spelade vi pingis, kort, Othello och pysslade. Ibland bakade vi något gott eller så satt vi bara och pratade.

Terminen efter så blev jag en av ledarna för den nystartade Stallgruppen som gav lite yngre barn möjligheten att lära sig rida och ta hand om hästar. Jag red när jag var yngre så det var superhärligt att få komma tillbaka och hänga i ett stall en gång i veckan. Jag blev väldigt imponerad över hur snabbt barnen lärde sig all ny kunskap och hur duktiga de blev på att sadla, borsta och rida. Tack vare att Stallgruppen blev så lyckad har Tamam kunnat starta fler samarbeten med Ridföreningar och startat fler grupper för olika åldrar.  

Mitt ansvarsområde i Riksstyrelsen har varit att planera och samordna de nationella träffarna. Mitt första uppdrag var att hjälpa till att organisera en resa till Almedalen. Det blev ett gäng på tio personer som åkte båten över till Gotland och stannade i två dagar. Tanken med resan var att ge fler människor möjlighet att delta och påverka hur samhället ska se ut.

Sedan var det dags för den årliga lägerhelgen med övernattning som den här gången blev i en scoutstuga utanför Lund. Vi bestämde oss för att temat skulle vara samarbete och satte ihop lekar och teori. Det blev en helg full av skratt och bus. Är det inte fantastiskt att vi kom fram till att vi tillsammans kunde prata 17 stycken språk utöver svenska? Tänk vilken otrolig tillgång det är till en organisation. Jag trodde jag skulle vara helt slut efter en hel helg full av aktiviteter och upptåg men det är precis tvärt om, det ger en så otroligt mycket energi att umgås med ungdomar. Det är som kroppen svämmar över av inspiration, lycka och pepp. Jag längtar redan till nästa år!

Under året så träffas Riksstyrelsen fyra gånger för att ha så kallade Visionshelger. Där pratar vi idéer och bollar tankar. Eftersom vi bor i olika städer och har våra vanliga möten över Skype så är det härligt att ses i verkligheten också. Efter varje Visionshelg blir vi som grupp lite tajtare och vårt arbete blir mer effektivt. I styrelsen tar vi bland annat ställning till vilka initiativ vi vill ställa oss bakom, hur budgeten ska fördelas samt hur vi kan stötta våra lokalföreningar och anställda.

Tack vare att Tamam är en relativt ung organisation (vi fyller 10 år 2018, woho!) så finns det stora möjligheter att utveckla den. Har du en idé så kan du realisera den inom Tamam. Du kanske är grym på påverkansarbete, kan allt om hur en planerar en budget eller har stenkoll på anställningslagstiftning?

Tack vare all hjälp från resten av styrelsen, våra praktikanter och våra pärlor till anställda Sanna och Tilde har det varit ett år fyllt av fina minnen och roliga utmaningar. Jag har lärt mig otroligt mycket och sitter gärna kvar ett år till om jag blir omvald under årsmötet i maj.

Är du intresserad av att sitta i Tamams Riksstyrelse? Eller vet du någon som skulle passa perfekt för uppdraget? Fyll då i detta formulär så blir du kontaktad av valberedningen. Om du har frågor eller andra funderingar kan du skriva till antingen sanna.asp@tamam.se eller tilde.dahl@tamam.se. 

 

Translate »