Nytt på bloggen! Möt Emma Lindwall

I det här inlägget får ni möta Emma Lindwall. En grym tjej som är med i Tamam Tranås och här svarar på olika frågor om sig själv och hur hon kom i kontakt med organisationen. Emma sitter i Tamam Tranås styrelse och är dessutom med i en ny satsning där verksamhetsgrupper inom Tamam kan göras som delar av ett gymnasiearbete. Enjoy!

Vem är du?
Jag går andra året på gymnasiet där jag läser samhäll och är medlem i Tamam Tranås. Jag tycker om att umgås med kompisar, läsa och träna boxning. Efter gymnasiet skulle jag gärna vilja utbilda mig till lärare i svenska som andra språk.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
Det var min geografilärare på gymnasiet som berättade om det för mig. Hon hade fått ett mejl av en av sina gamla gymnasieelever, Louise Burenby. Louise skrev i mejlet att hon hade praktik på Tamam. Hon skrev om vad Tamam är och vad de arbetar för. Enligt Louise skulle det vara möjligt för gymnasieelever att starta ett Tamam i Tranås och ha det som gymnasiearbete. Någon vecka senare kom Louise upp till Tranås för att informera om Tamam. Efter informationen av Lousie förstod jag att Tamam var något som jag ville arbeta vidare med och starta upp i Tranås. 
Vad gör du i Tamam?
Jag sitter med i Tranås styrelse och så är jag aktiv i läxhjälpen. Jag och några av mina klasskompisar har Tamam som gymnasiearbete.
Beskriv Tamam med tre ord!
Vänskap, accepterande, respekterande.
Vad är det bästa med Tamam?
Det bästa med Tamam tycker jag är att alla är välkomna. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, om du kan prata svenska eller inte, du är alltid välkommen till Tamam. Något annat som är väldigt bra med Tamam är att du träffar nya människor. Du blir kompis med nya personer som du troligtvis inte hade lärt känna annars.
Vart är Tamam om 10 år?
Jag tror och hoppas att Tamam om 10 år har vuxit sig ännu större och finns i ännu fler städer.
English