Möt Linn från en av Tamam Lunds läxhjälpsgrupper

Linn har vuxit upp i Budapest, Amsterdam och London och i höstas flyttade hon ”hem” till Sverige för att läsa en Master i International Development and Management på Lunds Universitet. Innan detta läste hon nationalekonomi på SOAS, University of London. På fritiden tycker Linn om att åka på utflykter, cykla, laga mat och spela spel med vänner.

Hur kommer det sig att du började engagera dig i Tamam?
En vän tipsade mig!

Hur kommer det sig att du började engagera dig i Tamam?
Som ny i Lund ville jag engagera mig i verksamheter som stöttar och hjälper nyanlända barn och ungdomar. I höstas började jag därför hjälpa till med läxläsning och med att öva matte en kväll i veckan på Onyxen. Jag har även varit engagerad i att hjälpa till på Tamams fest Internationen.

Beskriv Tamam:
Tamam är en organisation som uppmuntrar dialog, förtroende och glädje. Alla de jag har träffat genom Tamam har varit jordnära, vänliga och varit öppna till nya idéer.

Vad är det bästa med Tamam?
Det bästa med Tamam är alla fina möten som jag har fått ta del av. Stämningen är hoppfull och jag har lärt känna många fantastiska personer som jag kanske aldrig annars hade träffat. Genom läxhjälpen har det varit extra kul att få följa utvecklingen hos alla ambitiösa och grymt duktiga ungdomar. I höstas hjälpte jag en kille i flera veckor med ett tal han skulle hålla inför klassen under Nobelveckan. Undertiden tog vi fram fakta om nobelpristagarna och övade på hans uttal. Vi hade jätteroligt tillsammans och det var extra kul att höra hur bra det hade gått efter han hade presenterat inför klassen. Vidare, eftersom jag själv aldrig gått i svensk skola (men min mamma är svenskalärare) har det även varit väldigt roligt och utmanande för mig att utveckla språket och förstå grammatiken tillsammans med de ungdomar jag hjälpt på tisdagskvällarna. Jag vet själv hur mycket det har betytt för mig att ha någon hemma som förklarat, stöttat och förhört mig inför prov. Det är därför jag tycker Tamams arbete är särskilt viktigt eftersom det ger nyanlända möjligheten att både få hjälp med språket och träffa nya vänner i ett främmande land.

Hur ser Tamam ut om 10 år?
Om 10 år hoppas jag att den öppna stämningen är densamma och att Tamam finns på ännu fler orter i Sverige.

Tamams verksamheter behöver alltid nya personer som vill engagera sig. Är du intresserad av att bli en del av Tamam? Kontakta info@tamam.se för mer information. Hoppas vi ses!

English