Möt Victor och Linus från Tranås innebandygrupp!

Tamam Tranås startade i December 2016. Utöver en läxhjälpsgrupp som träffas varje onsdag och en bokcrikel anordnas det innebandyträningar. Träningar är gratis, och alla kan vara med. Kanske har du aldrig provat att spela innebandy, eller så vill du bara träffa nya vänner och hitta på något kul under söndagsförmiddagarna.

Gruppen drivs av Victor och Linus, två personer som själva spelat mycket innebandy och älskar sporten! Victor och Linus håller i träningarna, men innebandygruppen är också en del av deras gymnasiearbete. Både Linus och Victor är mycket intresserad av idrottens och föreningslivets betydelse för samhället.

I det här inlägget kommer du få läsa mer om Victor och Linus och deras tankar kring såväl Tamam som deras eget engagemang. Enjoy!

Victor är 17 år gammal och läser samhällsprogrammet på Holavedsgymnasiet i Tranås. Han är sportintresserad och och gillar att spela fotboll men även att fiska. Victors favoritämne i skolan är historia, och på fritiden jobbar han extra som sportjournalist

Linus är lika gammal som Victor och de går i samma klass. Även Linus gillar sport, men också styrketräning! När han inte tränar gillar han att umgås med vänner.

Hur kom ni i kontakt med Tamam och vad gör ni inom organisationen?
Victor kom i kontakt med Tamam genom Emma Lindwall som också är engagerad i Tamam Tranås. Hon, men även Victors lärare Jeanette berättade om organisationen och vad Tamam jobbar med. Han tyckte att Tamams tanke om att jobba för och med ungdomar genom föreningsliv och aktiviteter lät spännande, och idag sitter han med som ledamot Tranås styrelse. Han främst uppgift är att planera och hålla i träningarna för innebandygruppen.

Innebandygruppen driver han tillsammans med sin klasskompis Linus. Linus hörde talas om Tamam genom Victor och Emma och när Victor sa att han ville starta en innebandygrupp med Tamam blev Linus intresserad av att vara med!

Idag är de gruppledare för innebandyn och håller träning i två timmar varje söndag. Alla får vara med, men tanken är att ungdomar som tidigare inte spelat så mycket innebandy ska komma för att prova och lära sig att spela.

Victor berättar att det var svårt att komma igång till en början. Hur når man ut med information och hur får man folk intresserade så att de vågar komma och testa? Första träningarna kom det bara några få personer, men nu kommer det cirka tio ungdomar för att träna innebandy varje söndag! Både Victor och Linus förklara hur roligt de tycker att det är att de kommit igång så bra. De är imponerade över hur snabbt de ungdomar som aldrig tidigare spelat innebandy lär sig, och hur duktiga de är.

Linus och Victor brukar börja träningarna med övningar så att man får lära känna varandra, men också för att man ska lära sig grunderna i innebandy. Sista timmen kör de match.

Framöver planerar de att börja med att hålla en liten teorilektion och den ska Linus, som själv spelat mycket innebandy, hålla i. Det är viktigt att lära sig reglerna, inte bara för att spelet ska bli bra utan också för säkerheten. Dessutom hoppas killarna på att kunna delta i en turnering någon gång, och då är det viktigt att alla som är med vet hur det går till.

Vad tycker ni är kul med Tamam? Vad betyder det Tamam gör för er? Både Linus och Victor uttrycker att de  tycker att det är kul att träffa nya människor och genom Tamam får de vänner de aldrig annars hade kommit i kontakt med. Framför allt älskar Victor och Linus att få spela innebandy med andra ungdomar och dela med sig av sitt intresse och sin passion för sporten.

Victor säger att han ser Tamam och sitt engagemang i en förening som ett sätt att skapa mötesplatser för ungdomar på. Linus påpekar att han tycker att det är bra att alla kan vara med på Tamams innebandyn helt gratis. Det gör att man kan träffas förutsättningslöst och delta på samma villkor. De ser detta som ett bra sätt att ge unga en plats i samhället, och ett sätt att komma in i ett sammanhang på.

Med hjälp från Tamam söktes pengar från Tamams Riksstyrelse för att kunna starta innebandygruppen, pengarna har gått till lokalhyra med mera. Nu driver killarna gruppen helt själva och har tillsammans med en kompis, Vilma, lyckats bli sponsrade med klubbor och annat material till träningarna.

Tamam är både glada och stolta över våra aktiviteter och tycker att alla ungdomar som är med och deltar är ett stort föredöme! Blir du inspirerad av Victor och Linus engagemang? Hör av dig till oss på Tamam om du också vill starta en grupp!

English