Nytt i Tamam Lund under september 2016

Återigen leker barn på skolgårdarna, klassrummen är fulla och arbetsplatserna lika så! Septembervindar har blåst, hösten är här och Tamams verksamheter är igång! Det finns mycket nytt att berätta och i det här blogginlägget kommer en uppdatering från oss i Lund.

Först och främst har fyra personer tillkommit organisationen! Det är Anna, deltidsanställd som samordnare med främsta ansvar över de många läxhjälpsgrupper Tamam bedriver på skolor, fritidsgårdar och HVB-boenden runt om i kommunen. Anna är utbildad personalvetare och rekryterar nya aktiva medlemmar till Tamam, håller intervjuer och informationsmöten, samordnar skolbesök med mera.

Marione är projektanställd praktikant hos Tamam. Hon arbetar med ett nationellt fotbollsprojekt som Tamam är igång att planera! Marione besitter mycket arbetserfarenhet, är nybliven samhällsvetare inom freds-och konfliktvetenskap och har sedan tidigare en utbildning inom företagsekonomi från Nairobi universitetet.

Sen har vi terminens två nya praktikanter, Matilda och Louise! Båda två är studenter från Lunds Universitet som under höstterminen kommer arbeta för Tamam. Matilda studerar sociologi och Louise mänskliga rättigheter. Efter en introduktionsvecka där praktikanter från samtliga lokalföreningar runt om i landet fick en utbildning i Tamam som organisation, normkritik men också föreningens verksamheter, stadgar och uppbyggnad avslutades veckan på Hälsningsgillet i AF-borgen. Där rekryterades medlemmar och vi fick chansen att sprida ordet om Tamam. Skolbesök, medlemsrekrytering, planering av aktiviteter, samarbeten samt ansvar över vecko-verksamheter fyller nu upp kalendern för praktikanterna!

Som sagt så är Tamams verksamheter igång och intresset är fortsatt stort för Tamams läxhjälpsgrupper. Kul! Tjej-gruppen har hunnit med både pick-nickhäng, en kväll i Lunds nya skatepark samt en kväll där det tillagades egen pizza. Även Volleyboll-gruppen och Tamam Café är i full rullning!

Utöver de redan nämnda aktiviteterna finns det två nya verksamheter med på Tamams veckoschema! Vi är väldigt glada att kunna presentera “Projekt Hästkraft” samt vårt nystartade fotbollslag! Det förstnämnda projektet som även kallas ”Stallgruppen” ger barn och unga chansen att åka till Lunds Civila Ryttarförening varje måndag. Där lär vi oss mer om hästar och ridning, får umgås med hästarna och några veckor in i verksamheten kommer man få prova på att rida! 15 deltagare kom till första Stallgruppen och vi ser mycket fram emot kommande måndagar. Verksamheten drivs tillsammans med LCR och vi är väldigt glada för detta samarbete som också fått ekonomiskt stöd från Lunds Kommun.

Tamams fotbollslag håller träningar varje söndag och är med i en fotbollsserie så var torsdag spelar vi match! Intresset för denna verksamhet har också visat sig väldigt stort och vi hälsar alla väldigt välkomna till våra träningstillfällen. Att träffa nya vänner genom en sport är ett bra sätt att knyta kontakter på och under Mohsens ledning tror vi på många framgångar under torsdagsmatcherna i Viktora Stadion. Även denna verksamhet har varit möjlig att starta tack vare ett medel från Lunds kommun.

Och på tal om fotboll! Under det kommande höstlovet hålls TamamCup- en turnering för ungdomar från olika HVB-boenden samt andra lundensiska fotbollslag! Deltagarantalet är väldigt stort och turneringen hålls över två dagar. Vill du vara med och hjälpa till, eller bara heja på? Boka in 31/10 och 1/11 kl 8:00-16:00 och kom till Fäladshallen!

I övrigt är arbetet med att starta upp ytterligare en lokalförening i full gång, något som Tamams organisationsutvecklare Sanna jobbar med! För att Tamam ska få bidrag från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälllsfrågor) krävs nämligen fem lokalföreningar, i fem olika län. Mer information om detta finns här:

Tamam behöver en ny lokalförening 2016!

Vi är också glada att redan nu kunna bjuda in till två kommande event! Tamam anordnar en utbildningshelg i Göteborg den 5-6 November, och vi ser mycket fram emot att träffa Er och under en längre tid kunna umgås med Tamamare från Sveriges alla lokalföreningar! Mer information kommer.

Avslutningsvis är planeringen för terminens Internationen i Lund i full gång! En traditionsenlig fest då Studentlund öppnas upp för alla, även minderåriga och icke-studenter. Festen är gratis och alkoholfri, och årets värdnation är Blekingska Nationen. Den första December är det dags, Save the Date!

Det var en liten uppdatering från oss i Lund. Ni vet var vi finns och ni är alltid välkomna att höra av er med frågor och ideér! För att hålla koll på våra verksamheter och vårt arbete är hemsidan, facebook och vår Instagram (TamamWorld) heta tips!

Bästa Hälsningar & Varma Kramar från Tamam i Lund!

Vill du också bidra till Tamams blogg? Vi vill jättegärna höra dina tankar och idéer! Kontakta oss på info@tamam.se

English