Personporträtt: Anna från Tamam Malmö

Anna är en av Tamams mest engagerade volontärer i Malmö. Lisa, praktikant på Tamam, har ställt några frågor till henne! Det handlar om vem Anna är, hennes roll i Tamam, och vad hon tycker om Tamam och att vara engagerad hos oss. Trevlig läsning!

Vem är du?
Jag heter Anna Gynnhammar och är 28 år gammal. Just nu spenderar jag dagarna med att stirra på min datorskärm och hoppas att mitt examensarbete skriver sig själv så att jag blir färdig lärare till sommaren.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Fritiden blir något lidande på grund av tidigare nämnda examensarbete men jag tränar mycket, har en bokklubb och försöker starta upp en teatergrupp.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
En klasskompis till mig var tidigare ordförande i Tamam och hon skrev ut i vår facebookgrupp och frågade om någon ville vara läxhjälpare vilket jag tyckte lät kul.

Vad gör du i Tamam?
Just nu hjälper jag till med läxläsning på ett HVB-boende i Malmö.

Vad tycker du är det bästa med Tamam?
Jag svarar på det här utifrån den kontakt jag har med Tamam, alltså läxläsningen. Jag tror, och tycker mig känna det under läxläsningen, att vi som kommer ut blir en viktig kontakt för de vi träffar. Kanske är det för att jag är på ett HVB-boende, och kanske är jag skadad av att jag är SVA-lärare [lärare i svenska som andraspråk] och har läst mycket om invandring och så vidare. Men jag tror att många av de ungdomar vi möter uppskattar att träffa någon som inte är kopplad till boendet eller skolan. Och att det sker så förutsättningslöst.

Vad ska Tamam utveckla och bli bättre på/göra mer av/fortsätta göra?
Jag hoppas att Tamam i Malmö växer och får till aktiviteter utöver läxläsning. Jag tror att det definitivt finns intresse för olika sporter. Och kanske en teatergrupp!

Tycker du det låter spännande att vara läxhjälpare (eller volontär inom någon annan verksamhet) och känner att detta skulle passa dig? Maila info@tamam.se för att veta mer eller komma på ett möte. Vi söker alltid fler läxhjälpare och volontärer!

Lisa Adolfsso
Praktikant verksamhetsutveckling Malmö, Lund och Riks VT19

English