Start Up: Unga skapar egna aktiviteter!

Projektet är avslutat. Stort tack till alla som var med och gjorde Start Up helt fantastiskt! Vissa delar av projektet lever kvar genom vår lokalförening i Lund, ta kontakt med dem om du har frågor eller intresse för verksamheten. Ni når dem på lund@tamam.se!

Start Up är ett projekt där du som ung kan starta upp dina egna aktiviteter på fritiden för dig själv och andra unga. Projektet är till för att öka dina och andra ungas möjligheter för att organisera er och att göra föreningslivet mer tillgängligt för er och andra unga.

Tamam har drivit projektet sen 2018, detta med finansiering från MUCF. Varje år har projektet haft samma syfte och mål men varierat i geografisk område och primära målgrupp. I år (hösten 2020-hösten 2021) drivs projektet för tredje året. I detta projektår äger Start Up rum i Skåne och riktar sig främst till unga tjejer som rasifieras som icke-vita och står långt ifrån eller exkluderas från föreningslivet på grund av rasism, språkbarriärer och/eller diskriminering.

De som är med i projektet får möjlighet till att starta upp fritids- verksamhet eller aktiviteter efter egna idéer. Man blir en typ ungdomsledare. Projektet stöttar ledarna i detta, dels ekonomisk genom att Tamam betalar alla utgifter, och dels genom workshops där de kan utveckla deras kunskap inom ledarskap, normkritik, teambuilding och projektledning.

Det hela handlar om att stötta unga i deras egna visioner och att göra föreningslivet inkluderande. Och såklart att alla som är med ska få kunna lära känna varandra, bli kompisar och ha kul tillsammans!

Har du frågor? Hör av dig till Linn eller Heba ?

Ledare för projektet

Linn Dimmlich

Projektledare

Heba

Aktivitetsledare

Vanliga frågor

Vad kostar det?

Inget! Projektet är helt gratis för dig som deltar!

Hur mycket tid tar det?

Som deltagare i projektet deltar du i fem workshops och en planeringsträff. Sedan är resten upp till dig som deltar på vilket sätt du vill vara aktiv! Varje workshop pågår 2-3 timmar inklusive fika.

Vad för aktiviteter ska startas i projektet?

Det är helt upp till de som deltar på våra workshops att komma på idéer, bestämma och planera vilka aktiviteter som ska startas ?

Är du nyfiken på att vara med?

KUL! Hör av dig till Linn via mejl linn.dimmlich@tamam.se

Mer bilder

English