Tamams årsmöteshelg 2017!

April är här och på flera håll i landet har våren tagit fart. I denna månads nyhetsbrev kan ni läsa om vad som hände under Tamams nationella årsmöteshelg 1-2 april i Lomma!

 

Lördagen, utbildningsdag

Efter en välbehövlig frukost inleddes äntligen årsmöteshelgen med ett varmt välkomnande av alla deltagare följt av en kort presentation av riksstyrelsen, Office och vårterminens tre praktikanter. Därefter informerade Sanna, organisationsutvecklare på Tamam, om vad som gäller på Tamams årsmöteshelger och vikten av att vara en schysst kompis. Resten av förmiddagen kom att präglas av roliga aktiviteter, intressanta presentationer och diverse matnyttig information om Tamam.

 

Eftermiddagen bjöd på strålande väder, vilket gjorde att vi kunde göra en utflykt till havet och spela volleyboll tillsammans på utegården. Flera intressanta utbildningar stod på schemat där bland annat Louise (Office) och Fanny (RIKS) höll i ett block om normkritik. Det hölls även ett motionstorg där möteshandlingar inför årsmötet gicks igenom och diskuterades.

 

Framåt kvällen var det dags för sittning där vinnarna av förmiddagens tipspromenad presenterades. Resten av kvällen kom att utmärkas av skratt, dans, härliga möten och en hel del glass.

 

Söndagen, årsmöte

På söndagen var det dags för årsmöte där en ny riksstyrelse, med breda erfarenheter och nya perspektiv, valdes in. En hel del förslag kom upp och behandlades under mötet och det var härligt att se ett sådant fint engagemang från alla medlemmar!

 

Orden ”volontär” och ”gruppledare” har diskuterats en del inom Tamam då de kan föra tankarna till en viss rangordning. Dock råder inte enighet kring några nya förslag på ord och på årsmötet beslutades därför att lokalföreningarna, Office och Riksstyrelsen själva får bestämma vilka ord de vill använda.

 

Vidare röstades en verksamhetsplan igenom full av tillägg som medlemmar lagt under motionstorget dagen innan. Tilläggen handlade bland annat om att Tamam måste prioritera att säkerställa organisationsbidraget, stötta mindre lokalföreningar och att organisationen ska bli bättre på att marknadsföra praktikplatser. Detta för att fler lokalföreningar ska kunna ta emot praktikanter.

 

En motion om en policy mot droger, mobbning och diskriminering röstades igenom och så även förslaget att Tamam endast ska ha en revisor istället för två som granskar föreningens ekonomi och styrelsens arbete. För att detta ska gå igenom måste dock förslaget tas upp på ytterligare ett årsmöte. Vad tänker ni om förslaget kring endast en revisor?

 

Ytterligare en sak som kom upp var huruvida någon ska få vara hedersmedlem i Tamam, eller om vi ska fortsätta vara en förening där alla har ett och samma medlemskap. Att värdera insatser är dock inte alldeles enkelt, och särskilt inte när de kommer från ideellt håll. Genom åren har det dessutom stått väldigt klart att alla medlemmar är viktiga och att var och en behövs för att Tamam ska vara starkt.

 

Förslaget om hedersmedlemskap röstades ner, men med sagt är Tamam inte främmande för att lyfta fram fina initiativ. Dock vill vi fortsätta vara en platt och öppen organisation där alla ska kunna känna att de gör något bra. Eller som en vis medlem från Stockholm så fint uttryckte det: ”Vi ska alla känna oss som hedersmedlemmar”.

 

Slutligen beslutade medlemmarna på årsmötet att anta ett politiskt utlåtande. Tamam sållar sig visserligen inte till ett politiskt parti men i tider av krig, förföljelse och ökad rasism i Europa med mera anser vi att det är viktigt att visa att vi inte går med på detta. Tamam har en grundsyn på samhället som är väl värd förtydliga och vi slutar aldrig tro på en bättre värld för barn och unga. Tamams politiska utlåtande 2017 hittar ni här eller under fliken ”Om Tamam” på hemsidan.

 

Årsmöteshelgen 2017 blev en riktigt lyckad tillställning där en ny riksstyrelse valdes, många intressanta tankar föddes och nya vänskaper uppstod. Ett stort tack till alla fina själar som reste till Skåne för att närvara på årsmöteshelgen – vi kan inte nog understryka hur mycket ert engagemang betyder för Tamam! Nästa år fyller vår organisation tio år och då hoppas vi kunna bjuda på en minst lika härlig tillställning som den i Lomma.

 

Vi ses!

English