Tamams TIA-projekt fyller 1 år!

Tamams TIA-projekt i Stockholm fyller 1 år!

Tänkt vad tiden går fort, TIA-projektet i Stockholm har varit igång i ett år! Det uppmärksammar vi med en tillbakablick på på året som gått.

Tamam har sedan oktober förra året anordnat aktiviteter och utflykter för nyanlända unga. Det har varit ett arbete som inneburit att starta upp verksamhet i Stockholm med hjälp av en projektledare och frivilliga. Under samordning av Forum – idéburna organisationer med social inriktning har Tamam tillsammans med andra organisationer under det gemensamma namnet Stockholm Tillsammans haft olika aktiviteter runt om i Stockholm. Det har till exempel varit språkträning, läxhjälp till olika former av idrott.

Tamam har startat två grupper, en tjejgrupp och en öppen grupp som gjort olika aktiviteter och utflykter. Syftet är att ha kul, träffa nya vänner och se olika platser i Stockholm. Under året som gått har ca 55 personer fått prova allt från yoga och åka skridskor till att gå på museum, pyssla och se på film. Här kommer ett smakprov på några av de aktiviteter vi hittills gjort, häng med vettja!

Projektåret började genom deltagande på mässor och infoträffar, därefter var grupperna igång!

Under vintern var vi bland annat och klättrade, bowlade, var på tv- inspelning, bakade och spelade pingis & biljard.

På våren när man fortfarande kunde grilla (det var ju som bekant grillförbud under sommaren) var vi ute i naturen och grillade, spelade kubb och minigolf.

Under en sommar med värmerekord hann vi med både bad och ett besök på Aquaria på Djurgården och Gröna Lund.

Under sensommaren och hösten besökte vi till exempel Skansen, Bounce och var på dansföreställning.

Vi hann göra mycket annat som inte står med här…

För mer bilder och uppdateringar se Tamam Stockholms instagramkonto: @tamamstockholm

Vi vill till sist tacka alla som varit med i grupperna, det har varit så kul! Och det bästa av allt vi kommer fortsätta minst ett år till med massor av aktiviteter och nya vänskaper 😀 😀 😀

Vi vill också tacka dem som varit med och bidragit genom att till exempel ge oss fria inträden eller sponsring. Ett extra stort tack till Fisksätra folkets hus som under året har lånat ut sina lokaler till oss.

Vill du veta mer om projektet eller har några frågor? Kontakta: tanja.ljubisavljevic@tamam.se

 

English