Vårens praktikanter är på plats!

Sissela: Göteborg

Hej!
Jag heter Sissela och är 22 år gammal och under den här våren ska jag göra min praktik på Tamam i Göteborg! Jag är från Stockholm men jag flyttade ner till Göteborg för snart 3 år för att studera Globala Studier på Göteborgs universitet, nu är jag inne på min sista termin och till sommaren har jag förhoppningsvis en kandidatexamen!
På min fritid tycker jag om att spela fotboll, dansa, läsa och promenera med min hund. Jag är en nyfiken person som gillar att upptäcka nya platser och träffa nya människor. Mina vänner är väldigt betydelsefulla för mig då dom är min trygga bas och familj här i Göteborg och vi gör allt tillsammans.
Jag ser fram emot att praktisera som verksamhetsutvecklare på Tamam Göteborg och få vara med och utveckla verksamheten, hitta på roliga aktiviteter med tamamare och lära känna massa härligt folk!

 

Lisa: Malmö/Lund

Hej alla goa Tamamare!
Lisa heter jag och kommer vara praktikant hos er på Tamam i vår. Det ska bli superkul! Jag kommer att var praktikant både i Malmö, Lund och på Riks. Så jag kommer nog att få träffa en hel del av er. Jag bor just nu i Malmö, men jag är född och uppvuxen i Göteborg.
I Göteborg har jag också pluggat det mesta av utbildning. Men det andra året på min utbildning pluggade jag i Lund och bodde på finfina Sparta. Jag har pluggat något som heter Globala studier. Det kan låta lite luddigt men betyder att man lär sig om en massa olika globala frågor och problem. Fokus för min utbildning har varit globala frågor som handlar om rättvisa, makt och hållbarhet. Så att få jobba med precis sånt här hos er på Tamam känns superspännande och jättekul!
På fritiden tycker jag om att kickboxas, träna på gymmet och ha middagar med mina vänner. På Tamam hoppas jag på att få hålla på med det mesta man kan göra här. Jag kommer nog att synas mest på läxhjälpen (i både Malmö och Lund) och kanske också på Start-up-projektets tjejgrupp. Men jag ska försöka att komma och hälsa på det flesta av grupperna i Lund och Malmö. Jag är ju här för er skull – för att hålla på med det ni tycker är kul.

 

Ruben: Lund

Jag heter Ruben och ska praktisera på Tamam nu under våren, vilket ska bli fantastiskt kul! Jag är född och uppvuxen i Lund, och under min tid som student här har jag pluggat både statsvetenskap, socialantropologi och mänskliga rättigheter. Att få möjligheten att praktisera på Tamam gjorde mig väldigt glad, eftersom jag tycker om att få träffa och prata med människor. Jag är väldigt musikintresserad och läser mycket. På min fritid är jag spelledare för ett bordsrollspel som heter Dungeons & Dragons. Jag har även spelat en del teater och varit aktiv i ett studentspex.

På Tamam kommer jag praktisera som verksamhetsutvecklare. Det innebär att jag kommer planera och samordna många av de aktiviteter och skolbesök som vi håller i. Dessutom kommer jag nog att hålla i ett par aktiviteter själv!

Som praktikant här hoppas jag att få lära mig mer om hur civilsamhället fungerar, utvecklas som person och träffa en massa nya, härliga människor!

English