Möt Fanny i Riksstyrelsen

Idag möter vi Fanny Lundgren som sitter i Tamams Riksstyrelse. Förra veckan frågade vi henne om vad hon gjort inom Tamam – det visade sig att hon under veckan haft en hel del intressanta och inspirerande möten. 

Hej bästa Fanny!

Vem är du och vad gör du inom Tamam?
Jag sitter i Riksstyrelsen och är kommunikationsansvarig och påverkansvarig. Jag kom med i Riksstyrelsen på årsmötet detta året, innan dess har jag varit aktiv i Tamam Malmös styrelse och i den läxhjälp som Tamam Malmö bedriver.

Denna veckan besökte du Tamam Uppsalas lokalförening, vad är det bästa med att Tamam har självständiga lokalföreningar?
Det bästa är att lokalföreningarna har så mycket frihet! De kan göra nästan vad dom vill, nån kanske vill starta en pysselklubb och en annan ett basketlag, det är bara att tuta och köra! Aktiva i Göteborg kanske inte är sugna på samma grej som aktiva i Tranås. Dessutom ser behovet i olika städer väldigt olika ut, då är det bra att en som lokalförening kan vara flexibel i sina aktiviteter!

Denna veckan besökte du även sittstrejken på Bantorget i Stockholm, vad handlar strejken om?
Målet med strejken är att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Det är ett superstarkt gäng som strejkat sen 6e augusti och vill sätta press på både politikerna och Migrationsverket. Det var verkligen fint att vara där och träffa dom som strejkar. Många av dem som strejkar är oroliga för om dom ska få stanna i Sverige, var dom ska bo när de fyller 18 och vad de ska jobba med när de slutat skolan. Även fast ungdomarna har den oron vill de såklart som alla andra ha en värdefull fritid, till exempel åka på utflykt, ha hjälp med läxor, spela tv-spel. Här kan vi i Tamam verkligen hjälpa till!

Jag träffade bland annat Ahmad och Zabiullah och det var verkligen ett fint möte.

Om ni vill veta mer om strejken och de som kämpar för sin rätt att få stanna i Sverige kan ni gå in på Ung i Sveriges Facebooksida: https://www.facebook.com/ungisverige.nu/

Du var också på två andra möten, ett med Integrationsnätverket och ett med Forum. Vad handlade mötena om?
Integrationsnätverket är ett helt nytt nätverk av organisationer som jobbar med integration på olika sätt. Denna gång pratade vi ganska mycket om ett nytt företag som heter jobbentrén, som hjälper personer som stått utanför arbetsmarknaden att få jobb och en coach. Tanken med nätverket är att vi ska kunna hjälpa varandra att utveckla våra verksamheter och hänvisa folk till rätt plats beroende på vad den vill göra / ha hjälp med. Det andra mötet var med Forums asylnätverk, det består av fler ideella organisationer som på olika sätt kämpar för människors rätt till asyl! Där tror jag verkligen att Tamam kan lära sig mycket och vara en tydlig röst i debatten!

Varför tycker du att man ska engagera sig i Tamam?
Alltså för det första är det ju ett väldigt bra sätt att träffa nya vänner. Sen kan en ju välja att va med i en befintlig grupp och bara åka med eller så kan en starta upp en ny grupp och då är ju det kul att en kan bestämma mycket själv!

Vad är ditt bästa minne från din tid som engagerad i Tamam?
Läxhjälpen på Lyktan i Malmö gav mig så mycket liv varje torsdagkväll! Dom kidsen är allt! På riktigt små komiska genier.

Tyckte du att Fannys uppdrag i Riksstyrelsen lät intressant och kul? Skulle du också vilja sitta i Tamams Riksstyrelse? Hör av dig till info@tamam.se för att få veta mer om hur du kan få en plats i Tamams Riksstyrelse. 

Tycker du att det vore kul att bli aktiv i Tamam? Skriv ett mejl till info@tamam.se för att få veta mer om hur du kan bli en del av oss! 

PS. Har du förslag på något vi borde skriva om på bloggen? Vill du själv bidra med ett inlägg? Kontakta i så fall Sanna Asp på Tamams kontor: sanna.asp@tamam.se.

Translate »