Möt våra nya praktikanter och Lunds nyanställda!

Anna Glemme, anställd Tamam Lund

Vem är du?
Mitt namn är Anna, jag är 24 år och anställd som samordnare för läxläsning och läxhjälp på Tamam Lund. Jag har en kandidat i personal- och arbetslivsfrågor och är bosatt i Malmö. På fritiden tycker jag om att utnyttja Malmö stads utbud av aktiviteter- läsa en bra bok och umgås med härliga människor är annat som uppskattas i livet.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
Jag har vänner som har engagerat sig i olika verksamheter i Tamam Lund. Tjänsten som samordnare kom jag i kontakt med genom en annonsering på facebook som postades av lokalföreningens styrelse.

Beskriv Tamam med tre ord
Vänskap, glädje och drivkraft

Vad är det bästa med Tamam?
Mitt spontana intryck är att det är en charmig organisation som jobbar för att alla människor ska känna sig och vara inkluderade i vårt samhälle. Arbetet bedrivs med stor eftertänksamhet kombinerat med spontanitet, kreativitet och värme.

Vart är Tamam om 10 år?
Den som visste…Förhoppningsvis har föreningen expanderat – fler lokalföreningar och medlemmar som är aktiva. Att Tamam är en etablerad organisation där de unga aktivas röst i större utsträckning har inflytande och tas på allvar i samhället.

Marione Dinga, Praktikant Fotbollsprojektet

Vem är jag?
Mitt namn är Marione Dinga och jag är nybliven samhällsvetare inom freds-och konflikt vetenskap från Malmö högskola. Jag har även utbildning inom företagsekonomi från Nairobi universitetet. Jag är en skicklig organisatör med 7års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat administrativt arbete inom juridik i en global miljö. Som person är jag kommunikativ, lyhörd, diplomatisk och strukturerad.

Hur kom jag i kontakt med Tamam?
Jag kom i kontakt med Tamam genom IKF (Internationella Kvinnoföreningen i Malmö). IKF driver ett program som heter Carpe Sophia. Syftet med Carpe Sophia är att stödja arbetslösa utrikesfödda kvinnor som är bosatta i Malmö. Programmet fokuserar på praktik samt sysselsättning som så småningom öka deltagarens arbetsmöjligheter.

Vad gör jag på Tamam
Praktikant på Tamam som projektassistent inom det nationella fotbollsprojektet

Beskriv Tamam med tre ord
Tamam med tre ord är ”Vänskap utan Gränser”

Vad är det bästa med Tamam?
Det som är bäst med Tamam är ”visionen”; organisationen arbetar för att bygga ett inkluderande samhälle. Ett samhälle där vi alla kan ha en känsla av tillhörighet oavsett kön, religion, sexuell läggning osv. Den andra är Tamams fokus och arbetet med barn och ungdomar. Om vi lyckas idag att skaffa ett jämställt samhälle då kan vi vara glada och trygga att vara barnbarn och framtidens generation kommer att leva i en bättre värld.

Var är Tamam om tio år?
Om tio år tycker jag att Tamam kommer att finnas i varje stad i Sverige eftersom budskapet om ”vänskap utan gränser” kommer att sprida sig genom ungdomar.

Louise Burenby, Praktikant Lund

Vem är du?
Jag heter Louise, är 22 år gammal och pluggar Mänskliga Rättigheter vid Lunds Universitet. Jag kommer från en liten stad i norra Småland, är uppvuxen på landet och jag gillar träning, matlagning, kompisar, familj, hästar, skogen och ridning. Och jordnötssmör!!

Hur kom du i kontakt med Tamam?
I min utbildning ingår en praktiktermin, jag hade tidigare hört talas om Tamam och det arbete de utför, så när jag fick nys om att de för hösten sökte praktikanter blev jag jätteglad och skickade mitt CV direkt!

Vad gör du i Tamam?
Jag är anställd som praktikant där jag under 20 veckor ska arbeta inom verksamheten. Som praktikant har man många olika uppdrag (jag kommer bland annat ha kontakt med våra medlemmar och aktiva, hålla i utbildningar samt vara projektledare för någon av organisationens aktiviteter), men vi praktikanter är samtidigt väldigt fria att arbeta fram egna idéer. Det tycker jag känns otroligt roligt!

Beskriv Tamam med tre ord
Öppenhet, glädje och mångfald!

Vad är det bästa med Tamam?
Än så länge har jag inte sett så många delar av organisationen, men de människor jag träffat såhär långt är fantastiska, och den verksamhetsvision och mission som organisationen bygger på är grym!

Var är Tamam om tio år?
Förhoppningsvis gör Tamam samma grejer, har lyckats behålla sin kärna och är en lika öppen, flexibel och lättarbetad organisation som idag, fast mer stabiliserad och med flera lokalorganisationer runt om i landet.

Matilda Winberg, Praktikant Lund

Vem är du?
Mitt namn är Matilda Winberg och jag är 22 år gammal. Under mitt första år på gymnasiet bröt revolutionen i Nordafrika ut vilket väckte mitt intresse för omvärlden, andra kulturer, mänskliga rättigheter och demokrati. Jag sökte ett stipendium för att få resa till Tanzania och göra mitt projektarbete. Resan till Tanzania gjorde att mitt intresse för andra kulturer växte så efter gymnasiet åkte jag till Sydostasien och därefter till Kina. Resorna har gett mig en större förståelse för människor och politiska strukturer och har dessutom varit avgörande för mitt framtida yrkesval – att ägna mitt liv åt att förbättra människors livsvillkor.

Idag läser jag mitt tredje år som beteendevetare vid Lunds Universitet och stormtrivs. Innan jag skriver min kandidatuppsats och tar examen så står praktik på tur – vilken jag kommer att göra på Tamam denna terminen.

När jag inte studerar eller är på Tamam brukar jag laga mat, dricka te med mina kurskamrater, träna eller spela gitarr och piano. Ofta ligger jag i sängen med mitt marsvin på magen och läser eller ser på TV-serier.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
På ett Hälsningsgille i AF-Borgen i Lund.

Vad gör du i Tamam?
Jag är praktikant i Lund och kommer att ha ansvar för allt ifrån att delta i aktiviteter, hålla utbildningar, intervjua och skapa porträtt av aktiva medlemmar till att göra en helårsuppföljning och undersöka behov av kompetensutbildning.

Beskriv Tamam med tre ord?
Möjligheter, samarbete och glädje.

Vad är det bästa med Tamam?
Att vänskap och glädje ges möjlighet att spridas som ringar på vatten.

Var är Tamam om tio år?
I det söta Tamam-huset i Lund har alla som kommer och besöker oss fullt upp med att baka pepparkakshus, göra falafel, pyssla pärlor, måla med färgpennor, spela kubb och att bilda vänskapsband. Vänskapsband som sträcker sig utanför huset, utanför Lund, utanför Skåne och kanske till och med utanför Sveriges gränser.

Ayla Erman, Praktikant Uppsala

Vem är du?
Mitt namn är Ayla, jag är 26 år gammal och kommer från Uppsala där jag även studerar masterprogrammet i mänskliga rättigheter. Det var en klasskompis som introducerade mig till Tamam.

Vad gör du i Tamam?
                                                                     Jag är praktikant och kommer att praktisera på lokalföreningen i Uppsala.

Beskriv Tamam med tre ord?
                                                              Vänskap, gemenskap och roligt.

Vad är det bästa med Tamam?
                                                              Jag tycker det bästa med Tamam är att den välkomnar alla, oavsett ålder, kön eller bakgrund.

Var är Tamam om 10 år?
                                                                   Jag tror Tamam om 10 år kommer att vara en mer känd och väletablerad organisation som har spridit sig till fler städer och länder.

Selma Jedidi, Praktikant Stockholm

Vem är jag?
Selma heter jag och kommer att praktisera i Tamam Stockholm. Jag är 23 år gammal och studerar kandidatprogrammet i Mellanöstern -och Nordafrika studier samt Etnologi med inriktning kulturell mångfald i Europa. Mycket av min tid går åt studier, annars är träning en stor del av mitt liv. Mat är nog en ännu större del av mitt liv och fika är guld.

Hur kom jag i kontakt med Tamam?
                                                         Praktik var en del av den här terminen och jag sökte väl ett flertal olika praktikplatser men kom i kontakt med Tamam via min mamma som så snällt tipsade mig om att hon sett att de sökte praktikanter. Läste en del om Tamams bakgrund, mål och värdegrund och kände att jag delar grundsyn.

Hur kom du i kontakt med Tamam?                                                         De jobbar med något som jag tycker är viktigt, inkludering oavsett förutsättning, förmåga och behov.

Vad gör jag på Tamam?
                                                                   Jag kommer i huvudsak stötta lokalföreningens diverse behov. Allt från administrativa uppgifter till att ha koll på verksamheter och aktiva inom Tamam.

Vad jag hoppas att få ut av Tamam under min praktik
                                     Jag hoppas främst på att få använda mig av mina teoretiska kunskaper i praktiken. Genom detta önskar jag bidra med en positiv utveckling för både mig själv och Tamam.

Beskriv Tamam med tre ord
                                                                Jag har fortfarande inte riktigt kommit igång med min praktik ännu. Så mina tre ord idag kanske ser annorlunda ut om några veckor. Men de tre första orden jag kom att tänka på var: inkludering, kärlek och vänskap.

Translate »