Senaste nytt i februari!

Månadsbrev februari 2017

 

Det är i början av februari och vårterminen är här. Hoppas ni mår bra där ute i föreningarna och är peppade för de kommande månaderna! Här kommer Tamams månadsbrev.

 

I Göteborg har språkcaféet på Älvstrandens bibliotek dragit igång för vårterminen och kommer att hållas varje onsdag mellan klockan 15-18. Det har även startats ett fotbollslag, som kommer att ha sin första träning på söndag den 12 februari – kul! Det lokala årsmötet är satt till den 6 mars

 

I Lund har det varit introduktionsvecka för de nya praktikanterna. Varmt välkomna Tanja, Erik och Josefine till oss på Tamam! Volleybollen är igång och läxhjälperna rullar på med fem grupper som är verksamma på olika ställen runt om i Lund. Vidare har två nya simgrupper startats upp för terminen och intresset är väldigt stort! Är du eller någon du känner intresserad av att hjälpa till behövs flera medhjälpare till deras siminstruktörer. Hör av dig till Lunds styrelse för mer information. Väl värt att nämna är att tjejgruppen hade sin första träff i torsdags förra veckan. Det bakades semlor och inte mindre än ett 20-tal queens dök upp!

 

I Tranås är det mycket som händer. Som en del av sitt gymnasiearbete håller tre elever på att starta ett innebandylag. De har lyckats få tag i en hall att spela i och börjat marknadsföra gruppen. Första träningspasset hålls på söndag den 12/2. Kom och var med! Utöver innebandyn planeras en skiddag med Tamam under ledning av elever som går handelsprogrammet. Ett bra samarbete som förhoppningsvis möjliggörs med hjälp av Tranås kommun! Sist men inte minst fortsätter läxhjälpen ha ett stort antal deltagare varje onsdag. Väldigt roligt! Hit behövs flera medhjälpare, så om du vill vara med en kväll i veckan är det bara kontakta någon av gruppledarna (uppgifter till dessa finns här på hemsidan).

 

I Malmö förbereder de sig inför årsmötet och skriver ner allt som behövs. Läxhjälpen rullar på som vanligt och de försöker få till några skolbesök. Förhoppningen är att värva medlemmar, så vi önskar dem ett stort lycka till!

 

I Uppsala är årsmötet bokat till den 7 februari och i Stockholm flyter läxhjälpen på.

 

Avslutningsvis vill tipsa om vårt Instagramkonto och våra Facebooksidor. Följ oss för roliga uppdateringar och se vad som händer i de olika verksamheterna!

 

Translate »