height: 1
Blocktype: block_title

Antirasistiska dagarna

height: 1
Blocktype: text

Välkommen till Antirasistiska dagarna i Malmö den 9-11 november på Arena 305!

VAR: Lönngatan 30, Malmö (men även digitalt)
Helt gratis!
height: 1
Blocktype: text

height: 1
Blocktype: avatar2

Den 9-11 november kommer Tamam genom projektet Rättvis Organisering att anordna Antirasistiska dagarna tillsammans med Arena 305. Antirasistiska dagarna kommer att hålla till i Arena 305 lokaler i Malmö.

Vi har samlat delar av föreningslivet och övriga civilsamhället, forskare och andra aktörer som direkt eller indirekt arbetar med frågor rörande rasism, antirasism och ungas fritid och organisering. I dagsläget kommer följande organisationer att medverka: Afrosvenskarnas Riksorganisation, BIPOC Queers, Ensamkommandes förbund, INSAN, KOLL, Mångkulturellt centrum, Möllans Basement, Rädda Barnen genom På lika villkor, Tamams lokalföreningar, Volontärbyrån och Zigzag.

Under Antirasistiska dagarna kommer ni under dagtid kunna ta del av föreläsningar, workshop och panelsamtal på temat rasism, antirasistisk organisering och ungas delaktighet. På kvällarna kommer Arena 305 stå för aktiviteter riktade mot unga såsom DJ-workshops, open mic och konserter. Vuxna är dock också välkomna att vara med på dessa aktiviteter! Att delta i Antirasistiska dagarna är helt gratis och delar av programmet kommer även finnas tillgängliga att ta del av digitalt.

height: 1
Blocktype: text

 x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

x

xx

x

 

x                      

height: 1
Blocktype: avatar2

Syftet med de Antirasistiska dagarna är att skapa ett rum för samtal om antirasistiskt arbete kopplat till ungas fritid och föreningsliv. Vi vill även möjliggöra möten mellan civilsamhället och offentlig sektor där vi kan lyfta erfarenheter, åsikter och behov och på så sätt kunna påverka kommuner, regioner och politiker i sitt arbete med dessa frågor. Utifrån vår erfarenhet ser vi att det finns ett bristande förståelse, kommunikation och samarbete mellan civilsamhället och det offentliga när det gäller frågor rörande rasism, antirasism och ungas fritid och organisering. Därför kommer vi även att bjuda in representanter från Sveriges kommuner och regioner samt politiker till att delta vid de Antirasistiska dagarna.

height: 1
Blocktype: text

Vill du få mer information och uppdateringar om Antirasistiska dagarna så kan du skriva upp dig på vår maillista via: http://eepurl.com/h3vnPv.
Du kommer även kunna hitta mer information om Antirasistiska dagarna på vår hemsida http://tamam.se/ och eventet på vår Facebooksida!
Translate »