Möt Elinor från Tamam Lunds Tjejgrupp

Möt Elinor från Tamam Lunds Tjejgrupp

Elinor bor i Lund, pluggar grafisk design och är aktiv i Tamams tjejgrupp. Det är en aktivitetsgrupp för tjejer som hon varit gruppledare för i 2 år.  Gruppen ses vanligtvis en gång i veckan och gör olika aktiviteter ihop så som lagar mat, besöker museum, sportar eller bara hänger och deltagaråldern varierar från 12-25 år.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
Jag fick information av Tamam när jag pluggade en kurs i mänskliga rättigheter vid Lunds universitet för tre år sen.

Hur kommer det sig att du började engagera dig i Tamam och Tjejgruppen?
Jag tyckte att Tamam verkade vara en intressant, givande och rolig organisation. Tjejgruppen tilltalade mig då jag både får vara med och främja vänskap bland flickor/unga kvinnor och också får testa olika aktiviteter.

När Elinor får beskriva Tamam så beskriver hon det som mycket glädje, kreativitet och gemenskap. Det är en plats där alla är välkomna. Vår vision är att främja vänskap utan gränser och vi jobbar för mångfald och antirasism.

Hon tycker att det bästa med Tamam är att det är ett öppet klimat, det är alltid positiv stämning bland deltagare och volontärer och alla initiativ är välkomna.

Vart är Tamam om 10 år?

Jag hoppas att alla grupper fortsätter att utvecklas. En idé är att sprida Tamams vision i skolor genom bland annat föreläsningar och workshops. Det vore även roligt att varje år arrangera en aktivitetsresa som exempelvis kan vara att åka skidor, segla, cykla eller vandra.

Vad har varit det roligaste med att vara gruppledare för Tjejgruppen?

Det roligaste i Tjejgruppen har varit att lära känna så härliga deltagare och volontärer. Mitt bästa minne var när vi åkte till Vallåsen och lärde oss åka skidor.

Elinor ska åka på utbyte till hösten och Tamam söker därför en ny gruppledare för Tjejgruppen i Lund. Låter det intressant? Eller vill du veta mer om vad gruppledarrollen innebär? Kontakta lund@tamam.se

English