Möt några av våra aktiva Tamamare!

Mohammed är medlem och styrelseledamot i Tamam Göteborg. Han tycker om att träffa nya människor och spela fotboll. Mohammeds favoritlag är Chelsea.

Hur kom du i kontakt med Tamam?
2014 gick jag och Ahmed i språkintroduktionsklass och då kom Tamam till vår skola. Vi gick på språkcafét som Tamam anordnade och blev kompisar med Anna som är ordförande.

Vad gör du i Tamam?
Jag sitter i styrelsen, vi har styrelsemöte varannan vecka. Vi håller också på att starta upp en fotbollsgrupp där jag och Ahmed ska vara gruppledare, alla är välkomna!

Beskriv Tamam med tre ord!
Bra, träffa nya folk, lära känna folk.

Vad är det bästa med Tamam?
Att Tamam är hjälpsamma.

Vart är Tamam om 10 år?
Om 10 år fortsätter Tamam hjälpa andra som nu.

 

Ahmed är medlem och styrelseledamot i Tamam Göteborg. Han pluggar på gymnasiet och tycker om fotboll, umgås med vänner och att titta på Bollywoodfilmer

Hur kom du i kontakt med Tamam?
När Tamam kom till min och Mohammeds skola när vi gick i språkintroduktionsklass, efter det började vi gå på språkcafét. Det som fick mig att vilja gå med i Tamam var att det fanns fika, det var kul att träffa nya människor och att det kändes kul.

Vad gör du i Tamam?
Sitter i styrelsen och är med och startar upp en fotbollsgrupp. Det finns också språkcafé varje onsdag. Där pratar man, fikar och träffar nya människor.

Beskriv Tamam med tre ord!
Bästa, öppen, bekväm.

Vad är det bästa med Tamam?
Det bästa med Tamam är att träffa alla andra i Tamam!

Vart är Tamam om 10 år?
Då finns Tamam över hela Sverige och är kända.

 

Abdi är medlem och aktiv i både Tamam Lund och Tamam Malmös lokalföreningar. Han beskriver sig själv som hjälpsam och gillar Tamam för att man kan umgås med olika personer. Abdi gillar all sport men speciellt fotboll. Hans favoritlag är Manchester United

Hur kom du i kontakt med Tamam?
Jag kom i kontakt med Tamam via mina vänner som var med. Jag träffade Petter, som varit aktiv i Tamam länge, i Malmö för ungefär fem år sedan och han berättade lite mer om Tamam. Jag tyckte det verkade kul att följa med på utflykter och göra nya grejer men mest att träffa nya människor och kompisar. Tamam är kul!

Vad gör du i Tamam?
Jag brukar gå på läxhjälp, träffa kompisar. Det roligaste att göra i Tamam är att spela fotboll och gå på Tamams läger, min favorit var när jag fick paddla kanot. Det var jättekul!

Beskriv Tamam med tre ord!
Tamam är BÄST! Hjälpsam, öppet, trevlig/kul.

Vad är det bästa med Tamam?
Det bästa med Tamam är att träffa andra ungdomar och få nya kompisar. Alla är hjälpsamma och stöttar ungar som har svårigheter, t.ex med läxor och språk.

Vart är Tamam om 10 år?
Om 10 år har Tamam utvecklats mer och har mer medlemmar och sprider sig till hela Sverige! Tamam får fler verksamheter och alla vill vara med!

 

Patrik är styrelseledamot i Tamam riks. Patrik är född och uppvuxen i Sundsvall, men bor numera utomlands. Han beskriver sig själv som en nyfiken person som vill alla och världen väl. Hans förhoppning är att fortsätta att vara en person med energi medan han fortsätter att utmana sig själv och sin omgivning.

Hur kom du i kontakt med Tamam?

Jag såg en annons på FB ifrån Manne (Riks ordförande 2015/16) angående att gå med i Riksstyrelsen. Jag ansökte och blev vald!

Vad gör du i Tamam?

Jag är just nu med i Riksstyrelsen som ekonomi och HR-ansvarig. Detta innebär att jag jobbar med att hålla koll på hur Tamam använder sina pengar men även att jag försöker stötta resten av styrelsen med att uppnå deras egna potential.

Beskriv Tamam med tre ord!

Wow, framtid och familj.

Vart är Tamam om 10 år?

Jag hoppas att Tamam växer men att vi behåller det som håller samman och gör att vi är relevanta för samhället. Lyckas vi förstå bättre vad detta är så tror jag att Tamam om 10 år kommer att vara något riktigt tufft 🙂

English