Möt Javad och Simon från Lund!

Tanja är praktikant på Tamam i Lund denna termin och har varit med och spelat volleyboll på Norra Fäladen där hon intervjuat två av deltagarna: Javad och Simon. De båda bor i Lund och är aktiva medlemmar i Tamam. I det här porträttet berättar de bland annat om sig själva, sitt deltagande i organisationen och hur de kom i kontakt med oss!

Volleybollgruppen träffas och spelar volleyboll i Fäladshallen en gång i veckan och är öppen för alla att delta. Det är alltid en lekfull och härlig stämning med mycket skratt och matcherna blir ofta tighta. Vissa är nya deltagare medan vissa har varit med under en längre tid. En av deltagarna som har varit med och spelat ett tag är Javad. Han kommer från Afghanistan och kom till Sverige för ungefär 2 år sedan. Just nu studerar han på Polhemsskolan i Lund. Utöver svenska pratar han persiska och dari vilket är hans modersmål. I framtiden vill Javad arbeta som polis eller ordningsvakt.

Från början hette gruppen Idungruppen då de som var med där bodde ihop och började göra olika aktiviteter tillsammans i Tamams regi. Javad säger att under den första tiden han var med och deltog så testade de olika spel och sporter som till exempel biljard och tennis men att gruppen just nu spelar volleyboll.

Simon blev nyligen invald i Tamams styrelse i Lund men har varit involverad i organisationen i många år. Han pluggar Nationalekonomi i Lund. Simon brinner för mänskliga rättigheter och vill engagera mig i organisationer som bidrar till ett bättre och mer jämlikt Sverige. Efter ett volleybollpass svarade han på några frågor.

Hur kom du i kontakt med Tamam?

En kompis till mig var engagerad och frågade om jag ville involvera mig. Jag gick med i den aktivitetsgrupp som nu anordnar volleyboll på Norra Fäladen varje söndagskväll.

Vad gör du i Tamam?

Jag började som sagt i aktivitetsgruppen och med den organiserade vi olika event. Bland annat gick vi och kollade på handboll i Lund där LUGI sponsrade oss med biljetter. Sedan gick vi även och spelade bland annat bowling på Bollhuset och fotboll på Smörlyckand under LSK:s ledning.

Beskriv Tamam:

Tamam för mig är en fantastisk organisation som strävar efter att bygga upp broar och plattformar för möten i en tid när så många andra vill göra det motsatta. Tamam för mig är värme, kärlek och en gemensam vilja att skapa ett mer inkluderande Sverige där alla känner sig välkomna.

Vad är det bästa med Tamam?

Det bästa med Tamam är alla engagerade och drivna människor man träffar som organiserar och deltar på de olika aktiviteterna Tamam håller i.

Var är Tamam om 10 år?

Om 10 år tror jag Tamam har vuxit sig ännu större och att man har många fler veckomässiga aktiviteter såsom läxläsning och simskola runt om i Sverige.

Vi tackar Javad och Simon för att dem ställde upp!

Translate »