Varför är det så bra att vara medlem i Tamam?

Visst är det kul att skratta!? Men är det inte mycket roligare att skratta tillsammans med andra? På Tamam tycker vi att det mesta i livet är roligare tillsammans med vänner – att skratta, göra läxor eller spela fotboll. Alla har rätt att ha vänner och på Tamam arbetar vi med att skapa förutsättningar för att barn och unga ska mötas och få möjlighet att bilda vänskap med andra unga.

Vi behöver fler medlemmar för att vi ska kunna fortsätta sprida skratt och glädje. Som medlem i Tamam vill du, precis som vi, se ett samhälle där det inte spelar någon roll vad du heter, hur du ser ut, var du kommer ifrån eller var du bor för hur du bli bemött av andra människor och samhället. Du tycker att det är viktigt med unga människors samhällsengagemang och organisering och framförallt tror du på Vänskap utan Gränser!

I dagsläget bedriver Tamam cirka 23 stycken verksamheter med aktivitet varje vecka. Verksamheterna vi bedriver är alltifrån läxhjälp och fotbollsgrupper, simskola och språkcaféer. Vi har en volleybollgrupp och andra typer av aktivitetsgrupper, vi har en tjejgrupp och ett Tamam Café som fungerar som en fritidsgård. Utöver våra verksamheter med aktivitet varje vecka bedriver våra lokalföreningar också olika typer av projekt, vi anordnar aktiviteter på skolloven och har sommaraktiviteter. Våra lokalföreningar deltar i olika typer av demonstrationer och manifestationer och vi ställer oss bakom upprop och bedriver påverkansarbete kopplat till våra grundvärderingar. Som medlem bidrar du till att vi får en starkare röst i samhällsdebatten men också att vi kan fortsätta bedriva våra verksamheter och starta nya, för utan våra medlemmar hade vi helt enkelt inte kunnat bedriva våra verksamheter.

2016 hade vi 1693 medlemmar, det var en ökning med hela 18% jämfört med 2015! Vi är alltså 1693 personer som tycker att det är viktigt att arbeta för ett samhälle präglat av Vänskap utan Gränser, vi är många som tycker att det är viktigt att det skapas verksamheter med och för barn och unga. Vi tror att det finns många fler än 1693 peroner som vill ställa sig bakom det arbete vi bedriver! Som medlem bidrar du till att vi kan fortsätta vårt arbete med att skapa aktiviteter där barn och unga får ta ansvar, känna gemenskap och ha roligt.

Våra medlemmar är det viktigaste vi har. Som medlem i Tamam får du möjlighet att rösta på vårat årsmöte och därigenom få möjlighet att bland (mycket) annat besluta om hur Tamam ska arbeta och vad vi ska arbeta med, vem som ska sitta i vår Riksstyrelse, hur vår budget ska se ut och mycket mer. Som medlem får du också åka på vår utbildningshelg som vi har på hösten. På utbildningshelgen anordnar vi inspirerande workshops och föreläsningar men framförallt har vi kul tillsammans.  

Om du inte är medlem hoppas vi att du vill bli det, det är gratis och jättenkelt, du fyller bara i detta formuläret.
Om du redan är medlem hoppas vi att du vill hjälpa oss med att bli fler. Våra lokalföreningar har just nu tävlingar där du kan vinna en biobiljett, det enda du behöver göra är att värva sju stycken medlemmar i åldrarna 6-25 år. För att veta mer om tävlingarna, besök din lokalförenings Facebook-sida: Malmö, Lund , Göteborg, Stockholm , Uppsala

Nu hoppas vi att vi blir ännu fler som ställer sig bakom ett samhälle präglat av Vänskap utan Gränser!

Vill du också bidra till Tamams blogg? Vi vill jättegärna höra dina tankar och idéer! Kontakta oss på info@tamam.se

 

Translate »